tiistai 25. marraskuuta 2008

Sterilisaatiotaivas

Pitkäaikainen haaveeni toteutui alkuvuodesta, kun pääsin vihdoin ja viimein sterilisaatioon. Minulle laitettiin klipsit. Leikkaus sujui hyvin ja toipuminenkin, vaikka kipujen kanssa oli haasteellista. Pieni leikkausarpikin parani ilman tulehtumisia. Ensimmäisenä tunteena sterilisaation jälkeen pinnalle nousi eheys ja kokonaisuus. Ikään kuin sterilisaatio olisi tehnyt minusta sellaisen ihmisen ja naisen, jollainen minun kuuluukin olla. Toisena tuli helpotuksen, vapauden ja ilon tunne: "Vihdoinkin!" Ei sitä osaa edes kuvailla. Samalta se varmaankin tuntuu, kuin minkä tahansa pitkäaikaisen unelman toteutuminen. Euforiaa ja jotain mitä on vaikea uskoa todeksi. Kaikista liikuttavinta oli kuitenkin se, että kumppanini ja ystäväni iloitsivat kanssani. He ymmärsivät, kuinka tärkeä asia tämä oli minulle (myöskin perheelliset ja lapsia haluavat ystäväni). Joka tapauksessa olen iloinen, että ehkäisyhelvetti kohdallani on ohitse ja olen päässyt sterilisaatiotaivaaseen. Siellä on hyvä olla.

13 kommenttia:

Anonymous derego kirjoitti...

Tervetuloa, olen ollut naapurissa, "vasektomiataivaassa" 12 vuotta 9 kuukautta 25 päivää, ihan erinomaista :)

26. marraskuuta 2008 klo 22.28  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oi, onneksi olkoon!

Päivityksiäsi tänne on odoteltukin jo innokkaasti!

T: Maj

26. marraskuuta 2008 klo 23.34  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Onnea! :)

27. marraskuuta 2008 klo 11.39  
Blogger Monique kirjoitti...

Loistavaa - onnea!
Minulle ei lääkäri suosutunut sterilisaatiota tekemään painoni takia (väitän sen olevan tekosyy). Katsotaan nyt jos mies uskaltautuisi vasektomiaan niin saataisiin homma hoidettua sitä kautta.

27. marraskuuta 2008 klo 16.06  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Voi miten hienoa kuulla, onnea! :D Ihanaa, että myös lähipiirisi osaa iloita puolestasi. Tuli oikein hyvä fiilis kun luin tuon:)
-muutenkin tätä blogia lueskellut

9. joulukuuta 2008 klo 17.24  
Blogger Sirpale kirjoitti...

Monique, siis mitä?! Painon takia ei sterilisaatiota? Voi nyt luoja, mikä siinä nyt tökkii? Leikkaavathan lääkärit tähystyksellä sappikiviäkin ihan kaikenkokoisilta ihmisiltä, luulisi ettei sterilisaatio ole noin teoriassa hirveän paljon kummallisempi operaatio. No, olenkin insinööri, en lääkäri... Perkules, menikö tässä nyt meikäläisen toivo päästä edes JOSKUS eroon hormoniehkäisystä?

24. joulukuuta 2008 klo 0.32  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei, mukava yllätys löytää tällainen paikka, kun itsekin tätä lajia olen :-)

Oman sterilisaationi hain heti, kun ikäraja, siis 30 vuotta, oli tulossa täyteen, elikkä melkein neljä vuotta. En ehkä ihan tuollaista riemua kokenut kuin alkuperäinen kirjoittaja, mutta taivaallista se on kyllä ollut siinä mielessä, että se paransi orgasmien laatua :-D Puhumattakaan siitä, miten elämä helpottuu, kun ei tarvitse säätää ehkäisyn kanssa :-)

Tuo painon takia leikkaamasta kieltäytyminen kuulostaa kyllä tekosyyltä, mutta jos rasvakerros on ylettömän paksu, ehkä kyseinen lääkäri pelkää sen vaikeuttavan tarkkuustyötä liikaa. Ehkei hänellä vain ole riittävästi kokemusta kaikenkokoisten ihmisten tähystämällä leikkaamisesta? Olisikohan mahdollista päästä toiselle lääkärille?

28. tammikuuta 2009 klo 14.22  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei! Olen uusi kommentoija, mutta lukenut blogiasi jo pidemmän aikaa. :) Hienoa, että sait sterilisaation. :) Itse olin monia vuosia menossa lääkärin vastustuksesta huolimatta sterilisaatioon, mutta kun tapasin nykyisen mieheni, niin otin hänen pyynnöstään asiasta aikalisän. Mutta, mutta tosiaan Moniquelle sanoisin, että kannattaa ehkä vaihtaa lääkäriä. Joku toinen voi olla kanssasi samaa mieltä. Ja sinähän kehostasi loppujen lopuksi päätät. :)

8. maaliskuuta 2009 klo 23.30  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mm ylipainoni takia minulle tehdään sterilisaatio alateitse (Essure) eli polikliinisenä toimenpiteenä ilman leikkausta.

:)

23. maaliskuuta 2009 klo 19.21  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Onnea teille "täysi-ikäisille", minulla kestää vielä 7 vuotta siihen, kunnes saan sterilisaation. Se aika pitää pärjätä pillereillä (tosin onneksi olen löytänyt sopivan merkin).
30 vuotta on kyllä naurettavan korkea ikä sterilisaatiolle, minusta se pitäisi alentaa 25 vuoteen.

1. syyskuuta 2010 klo 20.24  
Anonymous Miia kirjoitti...

Hei, mahtavaa!

Kuvailit juuri tunnelmia, joita mä odotan sterilisaation jälkeen tulevan - vapaus ja suuri helpotus. Ikävä kyllä pitää odottaa vielä vajaa pari vuotta, että pääsee...

Lueskelen blogiasi silloin tällöin, tosin aloitin vasta vastikään saadessani tietää, että tälle "raskaus-/lapsikammolle" löytyy oma terminsä eli vela ja olen ylpeä voidessani käyttää sitä itsestäni :)

10. joulukuuta 2010 klo 23.18  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Onnea mahoudesta! Mr. Darwin kiittää. ;)

9. elokuuta 2011 klo 1.35  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Suomen steriloimislain 30 vuotta tai kolme lasta on holhoavaa vanhanaikaista lainsäädäntöä.
Muissa Pohjoismaissa ikäraja on 25 vuotta.

Nyt on käynnissä kansalaisaloite "Steriloimislain ikäraja pohjoismaiseksi eli 25 vuotta ja lapsiluvuksi kaksi lasta"
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2401
Aloitteen tavoitteena on 25 vuotta tai kaksi lasta steriloinnin perusteeksi.

Siitä ei ole kerrottu isoimmissa tiedotusvälineissä.

Joten jos kannatatte pohjoismaista oikeutta sterilointiiin, kannattakaa ja jakakaa kansalaisaloitetta.

29. toukokuuta 2017 klo 15.33  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu